Wanneer je een storing hebt met elekta is dit natuurlijk altijd vervelend, wanneer je namelijk een storing hebt kun je geen gebruik maken van elekta. Op de momenten dat je geen gebruik kunt maken van elektra zie je ook pas echt hoeveel elektra je normaal gesproken gebruikt. Het is overigens ook niet gek dat je zo veel gebruik maakt van elekta, je hebt het tegenwoordig namelijk voor bijna alles nodig. Je wilt natuurlijk dat je stroomstoring zo snel mogelijk wordt opgelost, je moet hiervoor wel weten waar de stroomstoring vandaan komt. Hoe je erachter komt waar je stroomstoring vandaan komt kun je hieronder lezen.
Stroom bij de buren?
Wanneer de stroom uitvalt is dit natuurlijk altijd even schrikken, je ziet het namelijk nooit aankomen. Om de stroomstoring zo snel mogelijk op te kunnen lossen moet je weten waar de stroomstoring vandaan komt, je kunt hiervoor het best bij de buren gaan kijken. Je moet namelijk gaan kijken of de buren stroom hebben, wanneer de buren namelijk ook geen stroom hebben zit er een storing in het buurtnet. Wanneer er een storing zit in het buurtnet kun je geen elektricien inschakelen, een elektricien is namelijk niet bevoegd om hieraan te werken. Wanneer er een storing in het buurtnet zit moet je bellen naar het Nationaal storingsnummer, zij kunnen namelijk iemand van het netbeheer sturen om de stroomstoring op te lossen.
Stroomstoring bij jou thuis
Wanneer de buren gewoon stroom hebben zit er een stroomstoring bij jou thuis, hiervoor kan je dan het best een elektricien inschakelen. De oorzaak van een stroomstoring zit vaak in de groepenkast en is dus zeer complex. Het is namelijk niet makkelijk om met een groepenkast te werken en je kunt daarvoor dus altijd het best een elektricien inschakelen, een elektricien is namelijk erg ervaren met groepenkasten en kan hier dus ook goed mee werken. Het is belangrijk dat er op een goede manier met een groepenkast gewerkt wordt omdat er anders nog grotere problemen kunnen ontstaan.
De oorzaken van een stroomstoring
Een stroomstoring kan ontstaan doordat er groepen overbelast raken, een groep raakt overbelast wanneer er te veel grote apparaten op zitten. Een oplossing is dus om extra groepen toe te voegen aan de groepenkast, je kunt dit het best laten doen door een elektricien. Bij het toevoegen van groepen is het wel belangrijk dat er rekening wordt gehouden met het aantal aardlekschakelaars, er mogen namelijk maar vier groepen achter één aardlekschakelaar.